Verzekeringen Steeds de beste oplossing voor u

We streven naar de ideale verzekering voor uw persoonlijke situatie. Wij gaan tot het uiterste om u als klant te ontzorgen.

Neem hieronder een kijkje hoe we u zorgeloos door het leven kunnen helpen, zowel voor uw gezin, onderneming, exclusiviteit of mede-eigendommen.

Mobiliteit

Parkeer uw autoverzekering bij ons, u bent aan het juiste adres!

Van het moment dat u zich in het verkeer begeeft met een gemotoriseerd voertuig bent u wettelijk verplicht om een autoverzekering burgerlijke aansprakelijkheid af te sluiten.

Aanvullende waarborgen:

 • – Mini-omnium: De mini-omnium dekt: brand, glasbreuk, natuurkrachten, botsing met
  dieren en diefstal.
 • – Full omnium: Vult de dekkingen van de mini-omnium aan met verzekering van alle stoffelijke schade.
 • – Rechtsbijstand.
 • – Pechverhelping.
 • – Bescherming bestuurder.

Of u uw motor nu dagelijks gebruikt voor woon-werkverkeer of slechts af en toe voor een ritje, als motorrijder bent u kwetsbaar op de weg. Net als bij een auto, bent u verplicht om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten voor uw motor. Deze verzekering dekt de lichamelijke en materiële schade van uw slachtoffers als u verantwoordelijk bent voor een ongeval met uw motor. Deze aansprakelijkheidsdekking is het wettelijke minimum.

Aanvullende waarborgen:

 • – Mini-omnium: De mini-omnium dekt: brand, glasbreuk, natuurkrachten, botsing met
  dieren en diefstal.
 • – Full omnium: Vult de dekkingen van de mini-omnium aan met verzekering van alle stoffelijke schade.
 • – Rechtsbijstand.
 • – Pechverhelping.
 • – Bescherming bestuurder.

Een fietsverzekering is in België niet verplicht, maar als u volop wilt genieten van uw nieuwe (elektrische) fiets en uw investering wilt beschermen tegen verschillende risico’s zoals diefstal, schade en pech onderweg. Raden wij aan een fietsverzekering af te sluiten.

Het biedt financiële bescherming en gemoedsrust, zodat u volop kunt genieten van uw fietstochten.

Woning

U heeft uw woning gekozen en ingericht naar uw eigen smaak en behoeften. Of u nu een bestaande woning hebt gekocht of een nieuwbouw hebt laten bouwen, het is uw thuis en het past perfect bij u.

Bij Zakenkantoor Onsia vinden we dat ook uw brandverzekering bij u moet passen. Daarom willen we graag samen met u een brandverzekering op maat opstellen.

Een brandverzekering, ook wel woningverzekering genoemd, biedt naast een bescherming voor brandschade, ook dekking voor de gevolgen van diefstal, blikseminslag, stormschade,…

Steeds zorgen wij ervoor dat uw gebouw een onbeperkte dekking geniet en u recht heeft op de volledige heropbouwwaarde op het moment van totaal verlies.

Een wijd verspreid misverstand is dat een woningverzekering alleen belangrijk is voor de eigenaar van een woning. Niets is minder waar! Als u huurder bent, hebt u er eveneens alle belang bij om een woningverzekering aan te gaan voor uw aansprakelijkheid en uw inhoud.

Iedereen is zich bewust van de complexiteit van bouwen en de bijbehorende risico’s. Ten eerste krijgt men te maken met diverse partijen, en bovendien is bouwen technisch uitdagend. Men moet rekening houden met talloze nieuwe wetten en normen, ontwerpmethodes, materialen en onvoorspelbare weersomstandigheden.

Dit alles maakt het vaak lastig om bij schade de exacte oorzaak te achterhalen of de verantwoordelijke(n) aan te wijzen. Dit kan leiden tot langdurige juridische procedures met hoge kosten.

Enkele voordelen van een ABR-verzekering:

 • – Snelle schaderegeling, waardoor u geen geld hoeft voor te schieten voor de herstelling.
 • – Zekerheid dat eventuele schade wordt vergoed, zelfs bij faillissement van de aannemer.
 • – Geen extra kosten en tijdverlies door jarenlange juridische procedures of expertises.
 • – Geen langdurige discussies met bouwpartners over aansprakelijkheidsverdeling.

U bent kerngezond en u hebt zich net geïnstalleerd in uw nieuwe woning. Om uw droomwoning te kunnen verwerven bent u een hypothecaire lening aangegaan dat een flink stuk van uw gezinsbudget op eet. Vandaag komt u rond, maar wat als u morgen iets overkomt? Hoe zal de lening verder worden afgelost als er een inkomen wegvalt?

Deze zorgt ervoor dat uw hypothecaire lening verder wordt afgelost wanneer u iets overkomt. Op die manier kan uw gezin de woning behouden zonder bijkomende financiële moeilijkheden.

Hoe werkt een Schuldsaldoverzekering?

 • – U kan deze overlijdensdekking aangaan in hoofde van 1 of 2 personen, zijnde de kredietnemers van de lening.
 • – U kiest het percentage van de dekking.
 • – Uw premiebetaling is beperkt in de tijd.
 • – Wanneer een verzekerd persoon komt te overlijden betaalt de verzekeraar het saldo aan de kredietverstrekker, afhankelijk van het gekozen percentage van dekking.

Familie

Potje breken, potje betalen … Wanneer u of een huisgenoot schade veroorzaakt aan iemand anders, kunt u geconfronteerd worden met een gepeperde rekening. Een familiale verzekering burgerlijke aansprakelijkheid is dan ook een echte noodzaak.

De familiale verzekering is de verzekering voor kleine ongelukjes en voor iedereen. En dit zowel wanneer u in uw recht bent of wanneer u aansprakelijk bent voor een fout ten aanzien van derden. U hoeft niet meer wakker te liggen van deze financiële gevolgen. Zo geniet u de beste bescherming tijdens al uw privéactiviteiten!

Uw gezin (samengesteld of niet), uw kinderen op kot, uw gasten, uw poetsvrouw, uw huisdieren; onze familiale verzekering biedt u bescherming, waar u ook bent, in bijna elke denkbare situatie!

Elk jaar zijn er meer dan 200.000 Belgen het slachtoffer van een ongeval in het privé leven. Ongevallen in het dagelijkse leven doen zich drie keer vaker voor dan verkeersongevallen.

Met een ongevallenverzekering beschermt u uw gezin tegen de gevolgen van een ongeval. De financiële gevolgen kunnen het evenwicht van uw gezin en eventueel inkomensverlies grondig verstoren. Een bescherming tegen tijdelijke en blijvende invaliditeit alsook i.g.v. overlijden kunnen in dergelijke polissen opgenomen worden. En dat tegen premies die vaak veel lager zijn dan u zou verwachten.

Verschillende waarborgen zijn mogelijk:

 • – Kapitaal bij overlijden.
 • – Vergoeding bij tijdelijke of blijvende invaliditeit.
 • – Dagvergoeding in geval van hospitalisatie.
 • – Medische kosten in het buitenland.

U bent zelf een harde werker en doet beroep op de kleine luxe van een poetshulp of een tuinman.  Of belt u soms naar een klusjesman die wat kleine werkjes komt opknappen? Dit lijkt allemaal zeer onschuldig tot iemand van de ladder valt en een blessure oploopt. Want dan bent u aansprakelijk.

Zolang een poetshulp of tuinman bij u aan het werk zijn, bent u hun werkgever. Het wettelijk kader hieromtrent is zeer duidelijk en dus moet u instaan voor hun veiligheid tijdens het werk en eveneens op de weg van en naar uw huis.
Een verzekering voor huispersoneel komt tussen in de medische kosten als ze gewond raken bij een ongeluk terwijl zij voor u aan het werk zijn.

Gezondheid

Een hospitalisatieverzekering is een absolute must!

Iedereen wordt ooit opgenomen in het ziekenhuis. Dankzij uw hospitalisatieverzekering hoeft u zich niet druk te maken over de financiële gevolgen. Uw genezing staat centraal. Uw hospitalisatie verzekering betaalt uw gemaakte medische kosten terug; tijdens de opname, maar ook bij de voor- en nabehandeling (1 maand voor tot en met 3 maanden na de hospitalisatie). Bovendien worden de behandelingskosten van een zware ziekte het hele jaar door terugbetaald, zelfs zonder ziekenhuisopname.

Enkele belangrijke voordelen:

 • – Financiële zorgeloosheid.
 • – Levenslange verzekering.
 • – Geen administratieve rompslomp en geen eigen kosten.
 • – Uitstekende service.

Uw tanden mooi en gezond houden, kan echter een dure zaak zijn. Bepaalde kosten voor tandzorg kunnen immers hoog oplopen. Meer dan de helft van de kinderen volgt een orthodontische behandeling. De sociale zekerheid betaalt hiervan echter slechts de helft terug. De andere helft valt ten laste van de patiënt zelf.

Volwassenen hebben dan weer dikwijls te maken met prothetisch herstel (implantaten, bruggen, kronen en protheses). De sociale zekerheid komt hiervoor zo goed als niet tussen. Een probleem met uw tanden kan dus ook al snel een financiële zorg worden.

Fiscaal sparen

We leven almaar langer en dat is goed nieuws. Dit brengt echter ook verschillende uitdagingen met zich mee op vlak van pensioen. Onze levenskost stijgt ieder jaar en de kloof tussen het wettelijk pensioen en de maandelijkse uitgaven wordt steeds groter. Dankzij pensioensparen kan u op een veilige en fiscaal voordelige manier een extra kapitaal opbouwen.

Als u graag minder belastingen betaalt en uw spaarpot voor later wilt opbouwen, is deze spaarformule de eerste stap naar een rendabel extra pensioen:

 • – Elke storting levert u een belastingbesparing van minstens 25 procent op.
 • – Een gewaarborgde rentevoet die hoger ligt als op een spaarrekening.

Als u nog geen hypothecair krediet hebt lopen of als uw woning reeds is afbetaald, dan bestaat er voor u nog een andere manier van fiscaal voordelig sparen. Het lange termijn sparen is naast het pensioensparen de ideale oplossing voor een doorgedreven fiscale optimalisatie.

Als u graag minder belastingen betaalt en uw spaarpot voor later wilt opbouwen, is deze spaarformule de ideale aanvulling bij uw pensioensparen:

 • – Elke storting levert u een belastingbesparing van minstens 30 procent op.
 • – Een gewaarborgde rentevoet die hoger ligt als op een spaarrekening.

Bijstand

Zonder zorgen op de baan. Bij pech of ongeval in Europa kan u beroep doen op bijstand. Een vervangwagen, takelen of repatriëring van het voertuig;  behoren allemaal tot de mogelijkheden waarmee wij u van dienst kunnen zijn.

U kiest de gepaste formule.
Afhankelijk van uw behoeften kunnen wij u een aantal formules aanbieden. De 2 basis formules zijn de volgende:

 • – Bijstand Binnenland
  Geldig in gans België, pechverhelping vanaf u thuis of na een ongeval.
 • Bijstand Binnen- en Buitenland
  • Een wereldwijde dekking ten gevolge van een ziekte, ongeval of overlijden.
  • Het verzekerde voertuig wordt verzekerd in alle landen.

Verschillende soorten vakanties vereisen specifieke verzekeringsdekkingen. Dacht u een verre reis te maken, een roadtrip uit te stippelen met de wagen of een skivakantie te plannen? Zowel voor de echte globetrotter of voor als u een enkele reis wenst te maken; graag zoeken wij voor u uit welke reisbijstand u nodig heeft.

Waarvoor staat een Reisbijstandsverzekering:

 • – Bijstand aan personen (terugbetaling van medische kosten).
 • – Repatriëring zonder kostenlimiet.
 • – Bijstand voertuig bij pech of ongeval.
 • – Compensatie bij vervroegde terugreis.
 • – Annulatie verzekering.
 • – Beschadigde of verloren bagage.

Vrije tijd

Een ongelukje tijdens een bijeenkomst is snel gebeurd. Het slachtoffer is meestal snel aangeduid, maar wie is hiervoor aansprakelijk? Wanneer u een evenement organiseert, bent u aansprakelijk voor de mogelijke ongevallen die zich kunnen voordoen. Om u te beschermen tegen financiële katers als gevolg van zo’n ongeval, adviseren wij u een verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid Evenementen af te sluiten. Of u het evenement organiseert als particulier of als vereniging, in beide gevallen doet u er goed aan deze verzekering af te sluiten.

Zowel de aangerichte schade bij het opstellen of afbreken van het evenement, als tijdens het evenement zelf zijn gedekt.

 • – Culturele activiteiten
 • – Tentoonstellingen
 • – Congressen
 • – Concerten
 • – Fuiven

Mobiliteit

Burgelijke aansprakelijkheid

Het spreekt voor zich dat u ook voor de voertuigen die op naam van uw onderneming zijn ingeschreven een BA verzekering moet onderschrijven, zodat uw werknemers met gerust gemoed voor hun professionele verplaatsingen de weg kunnen opgaan.

Omnium

Vraag je offerte op maat

Rechtsbijstand

Vraag je offerte op maat

Een fietsverzekering is in België niet verplicht, maar als u volop wilt genieten van uw nieuwe (elektrische) fiets en uw investering wilt beschermen tegen verschillende risico’s, zoals diefstal, schade en pech onderweg. Raden wij aan een fietsverzekering af te sluiten.

Het biedt financiële bescherming en gemoedsrust, zodat u volop kunt genieten van uw fietstochten.

Gebouw & materiaal

Op de schouders van de bedrijfsleider rusten belangrijke verantwoordelijkheden. Als goede ondernemer weet u dat bepaalde risico’s eigen zijn aan het ondernemingsleven. Zo probeert u de risico’s maximaal te beperken en een goede brandverzekering is hier primordiaal.

Wij streven ernaar u een volledige en flexibele bescherming aan te bieden dat aanpasbaar en bovendien eenvoudig in gebruik is. Afhankelijk van de grote en werking van uw onderneming, uw activiteiten en de samenstelling der bedrijfsgebouwen stellen wij u een brandverzekering op maat voor met de vereiste bijkomende dekkingen.

Schade aan uw bedrijfspand of diefstal kan rampzalige gevolgen hebben. De beschadiging van professioneel of bedrijfsmaterieel kan het voortbestaan van uw onderneming ernstig in gevaar brengen.

Geen enkel toestel is vrij van risico op schade. Een beschadiging aan een machine of een verlies kan grote financiële gevolgen veroorzaken voor uw onderneming.

Een Machinebreukverzekering verzekert u zich tegen de financiële gevolgen van de herstelling of vervanging van de beschadigde machines. Dit zowel op vaste als mobiele toestellen.
De verzekering voor mobiele machines is van toepassing binnen en buiten de gebouwen, evenals tijdens het transport van en naar werven.

Een standaard basisdekking voorzien wij nog tal van aanvullende dekkingen om een optimale verzekering op maat te garanderen. Zo kan u ook opteren voor onze “Allrisk” formule voor maximale bescherming.
De verzekering Machinebreuk is een uitstekende aanvulling op uw brandpolis.

Dankzij de verzekering Bedrijfsschade kan u rekenen op financiële inkomsten tijdens de periode waarin uw activiteit stilvalt of vertraagd wordt door een schadegeval dat gedekt is binnen de dekking brand. Tijdens de periode van wederopbouw en heropstarten moet uw onderneming haar financiële verbintenissen kunnen blijven nakomen en haar vaste kosten kunnen blijven betalen. En dit terwijl uw omzet gedaald is en het niet vanzelfsprekend is uw klanten tevreden te blijven stellen.

Bescherm uw bedrijf tegen cybercriminaliteit. Een computervirus legt uw netwerk lam, een hacker slaagt erin toegang te krijgen tot uw klantenbestand , … Wacht niet tot u wordt aangevallen om uw beroepsactiviteit te beschermen met een Cyber Protection verzekering.

De Cyber Protection verzekering beschermt u in geval van:

 • – Aantasting van gegevens en programma’s.
 • – Schending van de bescherming van persoonsgegevens en kennisgeving.
 • – Poging tot cyberafpersing.
 • – Verlies van omzet bij onlineverkoop.
 • – Schending van E-reputatie.

Aansprakelijkheid

De “BA Uitbating en Na Levering” biedt een uitgebreide waaier van dekkingen t.o.v. buitencontractuele aansprakelijkheid voor schade aan derden. Daarnaast kunt u tevens verschillende nevendekkingen onderschrijven afhankelijk van uw activiteit.

BA Uitbating
Deze verzekering dekt de buitencontractuele burgerrechtelijke aansprakelijkheid van uw professionele activiteit voor de schade veroorzaakt:

 • – Aan derden tijdens de uitbating.
 • – Zowel in uw onderneming (aanwezigheid van bezoekers of van leveranciers) als daarbuiten (tijdens bezoeken bij klanten of tijdens werken bij derden).
 • – Door uw personeelsleden, onderaannemers, uitzendkrachten, stagiairs of ook door uw gebouwen en/of machines.

BA Na Levering
Deze verzekering dekt uw contractuele en buitencontractuele aansprakelijkheid voor schade aan derden veroorzaakt door producten na hun levering of door werken na hun uitvoering. Een absolute MUST aanvulling bij de hoofddekking “BA Uitbating”.

De Beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt de burgerrechtelijke aansprakelijkheid van de titularissen van vrije beroepen in de uitoefening van hun beroep, alsook de aansprakelijkheid van personen of vennootschappen met als hoofdactiviteit een dienstverlening.

Wat zijn de voordelen van deze Beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

 • – Een gepersonaliseerde studie van het risico.
 • – Aansprakelijkheidskosten worden ten laste genomen binnen de voorwaarden van polis.
 • – Een dekking aangepast aan uw beroep.
 • – Duidelijk opgestelde algemene en bijzondere voorwaarden.
 • – Een dekking die wordt doorgegeven aan uw erfgenamen en rechtverkrijgenden.

Deze verzekering is wettelijk verplicht voor alle uitbaters van plaatsen die publiek toegankelijk zijn. Ze vergoedt, zonder dat de fout van de uitbater bewezen moet worden, de schade van derden die zich op deze plaats bevinden als gevolg van een brand of een ontploffing.

Wat zijn publiek toegankelijke plaatsen:

 • – Restaurants & café’s
 • – Musea, cultureel centra, …
 • – Ziekenhuizen & rusthuizen
 • – Sportzalen
 • – …

Kan het gaan om bestuursfouten, onrechtmatige daden of inbreuken tegen wet- of regelgeving van zowel uzelf als uw collega-bestuurders. Via deze “BA Bedrijfsleider” kan u zich indekken tegen de financiële gevolgen van een schadevergoedingseis bij een burgerlijke veroordeling enerzijds en het ten laste nemen van procedurekosten (burgerlijk en strafrechtelijk) anderzijds.

Doelgroep:

 • – Iedere persoon die de functie van bedrijfsleider uitoefent, uitgeoefend heeft of zal uitoefenen, evenals zijn echtgenoot, erfgenamen, rechtverkrijgenden, wettelijk samenwonenden en wettelijke vertegenwoordigers.
 • – Iedere rechtspersoon, inclusief zijn vaste vertegenwoordiger, die een opdracht van bestuur, beheer of toezicht heeft.
 • – Iedere natuurlijke persoon die een opdracht van bestuur, beheer of toezicht heeft.
 • – De feitelijke bedrijfsleider.

Werknemers & werkgever

In België bent u als ondernemer wettelijk verplicht om een verzekering Arbeidsongevallen af te sluiten als uw onderneming personeel in dienst heeft. Wanneer één van uw werknemers tijdens de uitoefening van zijn beroep of op de weg van en naar het werk een ongeval heeft, zal deze polis tussenkomen.

Waar heeft uw werknemer recht op bij een arbeids(weg)ongeval:

 • – Een tegemoetkoming in de medische kosten en verplaatsingsonkosten.
 • – Een schadevergoeding voor tijdelijke en/ of blijvende arbeidsongeschiktheid.
 • – Bij overlijden worden de begrafeniskosten vergoed en hebben de nabestaanden van het gezin recht op een rente.

Deze vergoedingen worden berekend op basis van het geplafonneerde basisloon van het slachtoffer.

In onze hedendaagse maatschappij zijn uw medewerkers meer en meer het gezicht van uw onderneming en zorgen zij samen met uw eigen inspanningen voor de rendabiliteit van uw bedrijf.

U bent op zoek naar een performante oplossing voor uw loonkost te verlagen en/ of tegelijk om uw medewerkers te motiveren en hun loyaliteit te verhogen? Dankzij een groepsverzekering kan u uw medewerkers een interessant extralegaal pensioen bezorgen en levert dit voor uw onderneming een aantal onmiddellijke voordelen op. Dit is eveneens een absolute troef om uw personeel te rekruteren en te behouden.

Iedereen wordt ooit opgenomen in het ziekenhuis. Dankzij uw hospitalisatieverzekering hoeft u zich niet druk te maken over de financiële gevolgen. Uw genezing staat centraal. Uw hospitalisatie verzekering betaalt uw gemaakte medische kosten terug; tijdens de opname, maar ook bij de voor- en nabehandeling (1 maand voor tot en met 3 maanden na de hospitalisatie). Bovendien worden de behandelingskosten van een zware ziekte het hele jaar door terugbetaald, zelfs zonder ziekenhuisopname.

Enkele belangrijke voordelen:

 • – Financiële zorgeloosheid.
 • – Levenslange verzekering.
 • – Geen administratieve rompslomp en geen eigen kosten.
 • – Uitstekende service.

Met ambulante zorgen bedoelen we medische kosten die worden verleend aan patiënten die niet in een ziekenhuis of zorginstelling worden opgenomen. Dit betekent dat de patiënt na de behandeling of consultatie meteen weer naar huis kan gaan. Ambulante zorg omvat een breed scala aan medische diensten en behandelingen die plaatsvinden buiten een klinische opname. Denk aan medicatie, aanschaf van bril of lenzen of een bezoek aan de kinesist.

U kan het zich als zelfstandige niet permitteren van een lange tijd buiten strijd te zijn. Tenzij u kiest voor een verzekering Gewaarborgd Inkomen dat u een inkomensgarantie biedt in geval van arbeidsongeschiktheid bij ziekte of na een ongeval.  Zo ontvangt u een maandelijkse uitkering van 80% van uw huidig inkomen zolang u afwezig blijft en eventueel tot aan pensioenleeftijd.

U kunt maximaal 80% van uw huidig inkomen verzekeren. U hebt de keuze om deze maandelijks te laten uitkeren volgens een constante rente of door een geïndexeerde rente.

Fiscaal

Bent u er ook van overtuigd dat u als zelfstandige maar een mager wettelijk pensioen zal hebben op pensioenleeftijd? Hoe hard u ook gewerkt heeft tijdens uw carrière, deze overtuiging klopt helaas. Gelukkig kunt u een aanvullend pensioen opbouwen.

Wie kan de polis afsluiten?

 • – Zelfstandige in hoofdberoep (mits betaling van sociale bijdragen).
 • – Zelfstandige in bijberoep (mist betaling van sociale bijdragen).
 • – Meewerkende echtgenoot (onder bepaalde voorwaarden).

Zeven voordelen van een VAPZ:

 • – Zorgeloos pensioen.
 • – Fiscaal voordeel.
 • – Sociaal voordeel.
 • – U kiest zelf hoeveel u spaart.
 • – Op uw eigen tempo.
 • – Nuttig instrument voor vastgoed financieringen.
 • – Zeer fiscaal gunstig regime op het einde van de rit.

Wist u dat u als geconventioneerd zorgverstrekker zeer voordelig een aanvullend pensioen kan opbouwen met een RIZIV-contract? U heeft namelijk recht op een groot sociaal voordeel waarbij u wettelijk verplicht bent om dit bedrag te gebruiken voor een pensioen spaarplan of een verzekering Gewaarborgd Inkomen.

U hoeft daar slechts twee dingen voor te doen:

 • – Jaarlijks een aanvraag tot tussenkomst indienen bij het RIZIV.
 • – Een RIZIV-contract afsluiten..

Voor wie?

 • – Geconventioneerd arts.
 • – Geconventioneerd tandarts.
 • – Geconventioneerd apotheker.
 • – Geconventioneerd logopedist.
 • – Geconventioneerd kinesitherapeut.
 • – Geconventioneerd zelfstandig verpleegkundige.

Dankzij een contract Individuele Pensioentoezegging of IPT kan een onderneming aan elke bezoldigde zelfstandige bedrijfsleider een extralegaal pensioen toekennen. Het is uw vennootschap die premies stort voor uw eigen persoonlijk aanvullend pensioen. Op die manier is dit een win-win situatie voor zowel uw vennootschap als voor uzelf.

U kan volledig zelf bepalen hoeveel premies u wenst te betalen. Alleen dient u rekening te houden met de fiscale 80%-regel en de reeds opgebouwde aanvullende pensioenen. Hier komt enig rekenwerk aan te pas maar wij helpen u hier graag mee verder.

Het brengt ook een voordeel mee voor uw bedrijf, waarbij de premies 100% fiscaal aftrekbaar zijn.

Bijstand

De toegang tot het recht is niet gemakkelijk, niet alleen omdat een gerechtelijke procedure ingewikkeld en lang is, maar ook omdat er hoge kosten aan verbonden zijn (advocaat, deskundige, deurwaarder, gerechtskosten, …) en de afloop ervan onzeker is. U bent in uw recht maar u wilt u gewonnen geven uit vrees voor de kosten van de vordering en de hele administratieve rompslomp of omdat u niet weet tot wie u zich moet richten.

Geen nood! Wij staan u graag bij in al uw juridische geschillen via onze rechtsbijstandverzekering.

Dit geeft u recht op juridisch advies, bijstand om uw geschil minnelijk te regelen of, mocht een procedure voor een rechtbank noodzakelijk blijken, een vergoeding van de kosten en honoraria van uw advocaat alsook van de gerechtskosten.

Veel bedrijven komen vroeg of laat in aanraking met een belastingcontrole. De onverwachte kosten kunnen dan hoog oplopen.

Een fiscale rechtsbijstandverzekering is de ideale oplossing voor elke zelfstandige, onderneming, vzw, vereniging of vrije beroeper die bescherming wenst tegen de hoge kosten van fiscale controles. Bij een fiscale controle neemt de verzekeringsmaatschappij de kosten van de accountant, advocaat of fiscaal expert op zich.

Uw kostbaarheden zijn uniek. Uw woning, exclusieve voertuigen, kunstcollectie of juwelen optimaal en volledig beschermen, vereist maatwerk en hebben wij reeds een jarenlange expertise in opgebouwd. Verzekeringsoplossingen, waar nodig persoonlijk voor u gecreëerd, perfect afgestemd op uw individuele situatie en levenswijze zijn hier aan de orde. Deze premium verzekeringen bieden uw exclusieve bezittingen een first-class bescherming met verregaande dekking en in alle discretie.

Waar u waarde aan hecht,
heeft waarde voor ons

Uw woning is uw thuis en betekent alles voor u. Zo is dat ook voor onze verzekeringsoplossing voor uw villa. Wij zorgen ervoor dat werkelijk alles gedekt is en u de ruimste bescherming op de markt geniet.

 • – Allrisk bescherming.
 • – Gebouw en inboedel verzekerd in nieuwwaarde.
 • – 100% diefstaldekking.
 • – Ook voor uw tweede verblijf.
 • – Gratis schatting van uw woning en taxatie van uw kunst en juwelen mogelijk.
 • – Vergoeding van bijkomende kosten.

Wie van mooie juwelen houdt, wil hier ook van kunnen genieten in alle veiligheid, waar en wanneer dan ook. Wij bieden hier oplossingen op maat met een wereldwijde dekking waarbij we een juiste verzekerde waarde hanteren en een allrisk dekking mogelijk is.

U wil genieten van uw kunst zonder wakker te liggen van diefstal of beschadiging? Met onze verzekering zorgen wij ervoor dat alle risico’s voor 100% ingedekt zijn.

Bent u in het bezit van een Bentley of een Aston Martin? Zoekt u naar een optimale bescherming voor uw Porsche of Ferrari? Wij bieden u de meest complete verzekering aan op maat voor al uw exclusieve wagens.

 • – Keuze uit verschillende formules, rekening houdende met uw gebruik of enkel statisch risico.
 • – Gedeeltelijke of volledige omnium.
 • – Zeer scherpe premies.
 • – Geen afschrijving op verzekerde waarde.
 • – Formules zonder vrijstelling mogelijk.
 • – Excellente schaderegeling door ons gespecialiseerd team.
 • – Geen beperking in het aantal voertuigen op de baan.
 • – Deelname aan regelmatigheidsrally’s mee verzekerd.

Uw classic car is zeldzaam en verdiend een geschikte verzekering op maat. Wij werken hiervoor samen met gespecialiseerde verzekeraars dewelke de passie voor uw wagen begrijpen en optimaal beschermen.

 • – Keuze uit verschillende formules, rekening houdende met uw gebruik of enkel statisch risico.
 • – Gedeeltelijke of volledige omnium.
 • – Zeer scherpe premies.
 • – Geen afschrijving op verzekerde waarde.
 • – Formules zonder vrijstelling mogelijk.
 • – Excellente schaderegeling door ons gespecialiseerd team.
 • – Geen beperking in het aantal voertuigen op de baan.
 • – Deelname aan regelmatigheidsrally’s mee verzekerd.

U wil echt het vakantie gevoel ervaren aan boord van uw pleziervaartuig? Dan zorgen wij voor de gepaste verzekering opdat u de horizon in alle gemoedsrust kan verkennen. Zakenkantoor Onsia is steeds uw veilige haven om naartoe te keren.

Aan wat moet u denken bij een mede-eigendom?

Bent u mede-eigenaar, syndicus of huurder van een gemeenschappelijk gebouw?
Dan vereist dit type gebouw een aparte aanpak en volstaat een klassieke brandverzekering niet.

Een blokpolis dekt de materiele schade aan het appartementsgebouw veroorzaakt door brand, blikseminslag, waterschade, ontploffing, hagel of aardbeving. Deze blokpolis is een overkoepelend pakket dat verder gaat dan alleen een brandverzekering en ook een dekking kan bieden voor zowel de privatieve als gemeenschappelijke delen, samen met eventuele gemeenschappelijke inboedel en/of bijgebouwen en garages.

Het gebouw is in deze polis verzekerd volgens de formule ‘alle risico’s behalve’: alles wat niet expliciet uitgesloten is in de algemene voorwaarden, is gedekt. Daardoor komt u bij een schadegeval nooit voor verrassingen te staan.

Wij kunnen u ook talrijke waarborguitbreidingen aanbieden t.o.v. de klassieke brandpolis:

 • – Bij stormschade is er geen absolute vereiste van een bepaalde minimum windsnelheid om recht te hebben op een schadevergoeding. Bewezen schade in de omgeving kan eveneens voldoende zijn.
 • – Dekking voor laterale waterinfiltratie en insijpeling langs terrassen en balkons.
 • – Schade door verhuis is gedekt.
 • – Schade aan domotica, liften en HVAC-installaties is eveneens gedekt volgens het principe ‘alle risico’s’ binnen de waarborg machinebreuk.

Bent u Syndicus?

Dan staat u in voor het dagelijks beheer van de mede-eigendom. Elke syndicus, professioneel of vrijwillig, is wettelijk verplicht om een burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering te onderschrijven.

De leden van de raad van mede-eigendom en de commissaris van de rekeningen worden niet bij wet verplicht om een verzekering af te sluiten voor hun aansprakelijkheidsrisico’s. Nochtans is dit geen overbodige luxe. Zij kunnen immers hoofdelijk aansprakelijk gesteld worden voor fouten die zij in het kader van deze functies begaan.

Enkele voorbeelden:

 • – de commissaris van de rekeningen ziet een fout in de boekhouding van de syndicus over het hoofd.
 • – een lid van de raad van mede-eigendom krijgt van de Algemene Vergadering de opdracht om bepaalde werken in gemeenschappelijke delen op te volgen, hij duidt per vergissing foutief aan waar geboord moet worden, waardoor een waterleiding geraakt wordt en schade ontstaat.
 • – de syndicus laat na om tijdig de brandverzekering te betalen waardoor de dekking komt te vervallen.

Daarnaast is het aan te raden eveneens een verzekering af te sluiten voor de niet-contractuele aansprakelijkheid van de Vereniging van mede-eigenaars, de individuele mede-eigenaars en alle aangestelden van de VME. Deze verzekering kan men beschouwen als de ‘familiale verzekering’ van de VME waarbij alle ‘schade aan derden’ vergoedt wordt. De basisakte verplicht doorgaans dat deze verzekering onderschreven wordt.

Enkele voorbeelden:

 • – een mede-eigenaar wordt aangeduid als verantwoordelijke voor het sneeuwvrij maken van de oprit en voetpad voor het gebouw en veroorzaakt met de spade schade aan een geparkeerde wagen.
 • – de gemeenschappelijke vuilcontainer wordt buiten geplaatst, men vergeet de rem op te zetten waardoor deze aan het rollen gaat en schade berokkent aan een geparkeerde wagen.

In het geval waarbij u door een bepaalde gebeurtenis schade zou lijden en er over de schadevergoeding een geschil ontstaat met de andere betrokken partij(en), dan kan een rechtsbijstandsverzekering ervoor zorgen dat uw belangen worden behartigd en u de nodige juridische bijstand en advies kunt krijgen.

Enkele voorbeelden:

 • – Wanneer een mede-eigenaar weigert zijn aandeel in de gemeenschappelijke uitgaven te betalen en dit komt tot een juridisch geschil? Via uw rechtsbijstandsverzekering recupereert u de kosten voor een advocaat en krijgt u bijkomend juridisch advies.
 • – Wanneer u het oneens bent met de voorgestelde schadevergoeding van uw brandverzekeraar, kunt u via de rechtsbijstandsverzekering een onafhankelijke tegenexpert laten aanstellen.

Een blokpolis afsluiten voor uw mede-eigendom?